مرور

جديد الاستفتاءات

استفتاء: جبران نقص نماز شکسته مسافر

بسمه تعالى استفتاء: جبران نقص نماز شکسته مسافر مستحب است مسافری که نمازهای چهار رکعتی خود را شکسته و دو رکعتی می خواند و آن نماز ظهر و عصر و عشاء هستند، بعد از نماز شکسته سی مرتبه (سبحان الله و الحمد لله و لا إله الا الله و الله أكبر) بگوید تا نقص معنوی آن را جبران سازد، دلیل آن روایتی است که مروزی از امام هادی (علیه السلام) نقل می کند که ایشان فرمود: (يجب على المسافر أن يقول دبر كل صلاة يقصّر فيها: سبحان الله و الحمد لله و لا إله الا الله و الله أكبر، ثلاثين مرة لتمام الصلاة) (). بر مسافر واجب است بعد از هر نماز…

استفتای جواز بقای تقلید از میّت

استفتای جواز بقای بر تقلید از میّت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی شیخ محمد یعقوبی (دام ظله)، آیا تقلید از میت را ابتداءً یا بقاءً جایز می دانید؟ خداوند جزای خیر به شما عنایت فرماید. بسمه تعالی حیات در مرجع تقلید شرط است، چراکه وظایف مرجعیت تنها در فتوا دادن نیست تا گفته شود که با رجوع به رساله عملیه محقق می شود، بلکه مرجعیت یعنی رهبری امت که محقق نمی شود مگر با وجود فقیهی که در دل مشکلات امت زندگی کند، و بنابر روایت شریف (العالم بزمانه لا تهجم عليه اللوابس)() باید دارای هوش و فطانت لازم باشد و مسائل جاری را به دقت…

مسئله مورد ابتلاء و پرکاربرد

بسمه تعالی مسئله مورد ابتلاء و پرکاربرد آب قلیل با ملاقات با متنجّس مطلقا متنجس نمی شود حتی با متنجس اول اگر عین نجاست در آن نباشد، و تنها با ملاقات با عین نجاست نجس می شود. مثال توضیحی: اگر طفلی بر زمین بول کند یا قطره خونی افتاد، و عین نجاست با قطعه پارچه ای برداشته شد و چیزی از آن باقی نماند، این زمین متنجّس است اما عین نجاست در آن نیست، در این حالت اگر آبی از ظرفی یا لیوانی در آنجا ریخته شود یا فردی در آنجا صورتش یا دست هایش را بشوید متنجس نمی شود و لازم نیست از آن اجتناب و احتراز شود چراکه باعث نجاست ملاقی با آن مثل…

استفتاء در مورد مناسک حج با وجود مخالفت قطعیه

استفتاء در مورد مناسک حج با وجود مخالفت قطعیه بسمه تعالی با حمد و سپاس از پروردگار متعال و درود بر پیامبر خاتم و اهل بیت طاهر ایشان علیهم السلام. به ما خبر رسید که حجاج بیت الله الحرام و مهمانان خداوند متعال به دلیل اختلاف در حلول اول ماه قمری، باور به مخالفت با واقع دارد که این موجب آشفتگی خاطر آنها شده است یعنی احتمال مطابقت با واقع نمی دهند تا قائل به إجزاء طبق مبانى برخى از بزرگان همچون آیت الله العظمی خوئی (قدس سره) شد. و ما به مهمانان خانه خداوند متعال اطمینان خاطر می دهیم که ادله بر مجزی بودن وقوفین طبق فتوای…

اذن تصرف در حقوق شرعی

بسم الله الرحمن الرحیم مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی شیخ محمد یعقوبی (دامت برکاته)... آیا اجازه می فرمایید در حقوق شرعی که به ذمه ما آمده تصرف کنیم و به صورت کلی یا جزئی به نیازمندان بدهیم؟ بسمه تعالى ما به مومنین اجازه تصرف در یک سوم حقوق شرعی از آنچه به ذمه آنها آمده را برای مومنین نیازمند از آشنایان آنها به جهت مصارف ضروری زندگی و ازدواج آنها و مساعدت برای درمان بیماری و عمل های جراحی که برآورده کردن آنها دشوار است را دادیم؛ با این شرط که خودشان بدون واسطه، پس از اطمینان از آن، مستقیم به آنها تحویل دهند؛ اما دو…

پاسخ مرجع عالیقدر آیت الله العظمی یعقوبی به استفتائی در مورد عدم تعیین سر سال خمسی

پاسخ مرجع عالیقدر آیت الله العظمی یعقوبی به استفتائی در مورد عدم تعیین سر سال خمسی مکلفی که از روی غفلت یا تسامح یا جهل یا عمد سر سال خمسی برای خود معین نکند تا ذمه خودش را نسبت به اموالی که بدست آورده محاسبه کند مثل حقوق و دستمزد و سود فعالیت های تجاری و هدایا و مانند آن، باید روزی را برای محاسبه سالانه خودش قرار دهد در روایتی که ابو بصیر از امام باقر (ع) نقل می کند می گوید (قلت لأبي جعفر (عليه السلام): أصلحك الله ما أيسر ما يدخل به العبد النار؟ قال: من أكل من مال اليتيم درهماً ونحن اليتيم) به امام عرض کردم: خداوند شما را…

سن بلوغ زنان

آیا صحیح است که شما با مشهور فقها در مسئله بلوغ زنان مخالفت کرده‌اید و فرموده اید که سن بلوغ آنها ۱۳ سالگی است ونه، نه سال قمری؟ سن بلوغ زنان بسم الله الرحمن الرحیم محضر آیت الله العظمی شیخ محمد یعقوبی سلام علیکم و رحمة الله و برکاته آیا صحیح است که شما با مشهور فقها در مسئله بلوغ زنان مخالفت کرده‌اید و فرموده اید که سن بلوغ آنها ۱۳ سالگی است ونه، نه سال قمری؟ بسمه تعالی سلام علیکم و رحمة الله و برکاته آنچه با دقت و ژرف اندیشی در مجموعه روایات ارزشمندی که از معصومین علیهم السلام بر ما رسیده…

Add A Knowledge Base Question !

+ = Verify Human or Spambot ?

آخر الأخبار